roflmao


Tja här kommer förklaringen på mitt flummiga inlägg tidigare.

Roflmao är ett uttryck som  snvänds i engelska chatter där man pratar om mer än bara spelet... Det är en sammansättning av två förkortningar ROFL och LMAO, nu slår jag två flugor i en smäll alltså!  Rofl betyder rolling on the floor laughing, alltså rullar på golvet av skratt. Lmao betyder laughing my ass of, skrattar rumpan av mig översätter vi det lite snällt ;) Tillsammans blir dom alltså rolling on floor launging my ass of, jag rullar på golvet och skrattar rumpan av mig. 

Detta är alltså ett glatt uttryck! VARNING: Bör ej överanvändas då det inte får samma styrka, samma sak som med caps. Bara n00bs överanvänder caps anra normala människor tar bara tilll dom när dom är extremt chockade eller arga.

ROFLMAO!!!


Love it <3 nördhumor på hög nivå men jag gillart :') 

Detta klipp är en bra uppvärmning inför dagens ord känner jag ;) Hade förövrigt ett roligt samtal under engelskan när vi tränade glosor idag. Richard skrev roflmao på ett papper och sen frågade han på skämt om vi visste vad det betydde. "Ja små flickor vad står det här då?" sa han med skämtsam röst. Jag skrattade och fnissade fram ett ofc. Men dom andra bara stirrade ner och mumlade nej!? Jag trodde detta var något alla visste men vi frågade runt lite i klasssrummet och tydligen itne!

I'm feeling hot, hot, hot!


Både jag och min laptop är överhettade nu. Jag har mer skolarbete än det går att göra och detta bilder som en mur för mig. sitter där och stirrar på worddokumentet och känner hur tiden rinner iväg utan att jag förmår mig skriva ett ord.

Jag har nu också upptäckt ett grymt jobbigt problem med min laptop och den jättesmarta lap tray som jag alltid kör med(det är en platta med en liten kudde med ris eller kulor i under som gör att du kan ha din dator i knät lätt). Min laptop låter alltid mkt pga taskiga fläktar men nu har den börjat bli så pass överhettad att den när som helst stänger av sig själv. Detta innebär atyt jag hela tiden måste tänka på att itne ha den stilla för länge, då dör den. Måste flytta runt den.

Jag börjar nu ge upp och funderar på att köpa en kylplatta. har sett diverse med fläktar i och det tycker jag verkar vara mest humbug. Drygt med extra fläktar som ska hålla på att låta. Sen till slut hittade jag något lovande, ja ni får läsa själva här. Det är alltså en kylplatta som med hjälp av kemikalier är kall, som ett kylblock ungefär :)

Internationella nörddagen!

Precis som lillagumman.se missade jag den internationella nörddagen som gick av stapeln i måndags :( lite sorgligt... Jag tycker det är en dag som borde uppmärksammas mer! Btw det där måste vara det blogginlägg jag nånsin känt mest för, precis i min smak. Jag funtar också på att dra in till tekniska museet nu när jag fått reda på att dom har nördonsdagar med folk som föreläser. Har ju missat en massa roligt där och nu suttit och kollat igenom dom intressantaste filmerna enligt mig. Ni kan också se dom här

Hmmm hade verkligen velat gå på DH i sommar men vet ingen att gå med *host* jesper känn dig träffad *host*

KK!


KK är ett uttryck och en förkortning. Det är lite en tolkningsfråga. Det kk jag syftar på är inte den svenska förkortningen för knullkompis(ursäkta språket...) utan det kk som används av oss lite mer nördiga. Det kommer så klart från engelskan och om man säger det högt på engelska hör man nästan betydelsen. "kejkej" låter det som, alltså är det ett snabbt okej. Det är också en förkortning för okey cool.

Det används ofta när man chattar under en fight i ett spel och är lite stressad och inte har allt för mkt tid att skriva en mening så som "okey boss! I understand what you are saying and I will follow your order." kk täcker då detta. Exempel ur chatt: "kom till basen inkommande anfall!"
"kk!"

Då har man snabbt gett ett klart och tydligt svar. kk är alltså ett lite mer uttrycksfullt okej. Lite mer allmänt kan det användas på msn när någon t ex skriver "Dags att käka, strax tillbaka!"
"kk!"

MaB

Nu är MaB nationella avklarat. Jag tyckte det gick lysande till en början och kostade dessutom på mig att hoppa över en fråga som jag inte trodde jag skulle klara (skrev inte ens ner början på det jag tänkt ut idiotidiotidiotidoitidiot!). Nu känner jag att det gick jättedåligt åhh... jaja vg blir det iaf, får väll vara nöjd med det, mvg i MaC istället ;) 

Har iaf hört från andra att MaB är den svåraste, att C är lättare sen, dock tveksam till detta... Jag tyckte dock inte provet var så svårt bara att jag slarvade så grymt mkt gaaaaah! måste sluta tänka på det! BORTBORTBORT! Ska bli skönt att åka tilll dalarna imorgon, då kanske man kan glömma den här skiten.

Dagens ord: WTF


Jag fick en energikick och det är ingen annan vaken som vill underhålla mig så jag tänkte ta det första ordet redan nu. Som ni ser på bilden har jag smugit in en förkortning redan där: WTF! Därför är väll det ett ytterst lämpligt ord att starta med... Jag vet, det är simpla ord som dom flesta redan vet men ska man göra det ska man göra det ordentligt och jag börjar från grunden! 

WTF
Förkortningen WTF står för What The F*ck (ni får själva gissa vilken vokal stjärnan står för ;)). Det finns så klart andra betydelser för förkortningen också, till exempel World Taekwondo Foundation men inom datorvärlden så menar man det förstnämnda(om man inte chattar om taekwondo så klart).

WTF kan du ses nämnas i såväl svenska som engelska chattar, under roliga bilder och även i verkligheten hör man ibland det nämnas. Det är som ett utrop när man ser något konstigt eller häpnadsväckande. Om jag t ex såg en blå pingvin flyga förbi utanför fönstret skulle jag kunna skriva "WTF! Det flyger en blå pingvin utanför mitt fönster!". 

Det används också i det engelska språket som ett klagande, på svenska skulle "va fan" kunna ses som översättningen. Särskilt på tv-kanalen  MTV kan man höra mycket svärande i programmen och jag har mer än en gång hört någon dra till med "WTF man! What the hell are you doing?" och liknande.

Nördspråk


Kan du? Det finns inget sådant språk men det finns definitivt förkortningar och saker som bara dom som spelar/sitter vid datorerna mycket förstår. Jag visade mamma och pappa en jättesöt tröja där det sitter en bunt vita ugglor på en pinne sen sitter det en svart längst ut som kollar på dom och säger "w00t!". Genast fick jag frågan "vad betyder W00t?" inte den reaktion jag hade förväntat mig, dom kunde ju åtminstonde fnissat lite...

Jag tänkte nu dag för dag beta av ett ord i taget, eller två. Skriva ner och förklara.

cola+tangentbord=mardröm

Bild lånad av ergoff.se


Jag satt och pratade med en nördkompis då han råkade välta en colaburk, en tom en som tur var. Vi skrattade båda lättat för cola på  tangentbordet är varje nörds mardröm. Av två goda anledningar också 1.de flesta tangentbord går sönder om man inte torkar upp det supersnabbt(el och vätska är aldrig bra..) 2.Sockret i colan gör allt jättekladdigt och det är svårt att torka uppp. Knapparna kan klibba fast och bli tröga. Så att välta en colaburk kräver extremt mkt efterarbete. Jag vet hur det är att göra rent ett tangentbord. Det är extremt tidskrävande och leder tilll fingeront, om man gör det ordentligt alltså.

Iaf så nämnde han då attt han hade ett vätskesäkert tasngentbord. Det borde ingå i alla tangentbord som tillverkas  tycker jag! Tekniken går framåt, kvalitén och säkerheten också. jälvklart borde man väll göra allt vattentätt också? Så mycket kann det inte kosta. det är ju bara att lägga in en plastmatta över det ömtåliga!

Jag är en prokrastinerare

Prokastinering är när man skjuter upp saker för att det känns jobbigt att göra för tillfället. Man skjuter upp det och skjuter upp det tills bördan att inte ha det gjort är större än besväret det tar att göra det. Jag gör alltid mina läxor kl 3 på natten, dagen innan arbetet ska in. Jag läste en artikel om detta. Jag mår ofta dåligt för att jag känner en massa press och stressar upp mig själv ändå kan jag inte låta bli att skjuta upp allt! vet itne vad som är fel med mig... Mamma lider nog också av det, hon är tidsoptimist.

Det stod också att det oftast är impulsiva människor som drabbas av det, impulsiv är jag definitivt!

Ljudproblem löst!


Jag må vara blondare nu men nog fan är jag smartare :D

Jag har ett antal veckor haft problem med mitt ljud i hörlurarna. Jag höjde till max på datorn och i alla program men ändå hördes det knappt när jag såg film. Jag har hela tiden varit helt säker på att det var hörlurarna som glappade ellewr att jag hade sprrängt dom(lät dock inte på det sättet så trodde på glapp). Idag när jag tog med mig datorn upp för att se film fick jag plötsligt som en sorts uppenbarelse. Den lilla kontrollen på sladden, där man kan sätta av och på micen och ändra ljudet! Inte en gång hade jag ägnat den en tanke. På något sätt hade jag råkat vrida ner ljudet till nästan noll på den iaf. Drog upp och allt funkar perfekt!

Jag blev självklart sur på att jag inte tänkt på det tidigare, men är man komplicerad så är man. Sammanlagt har jag lagt ner timmar på mitt ljudproblem. Samma sak händer ofta när micen inte funkar, nu när jag tänker på det har inte den heller funkat på veckor. Självklart står den på off där! Bajskontroll, ta bort den! Den förstör bara för mig. Jag vill sköta allt från datorn...

Det här är inte första gången heller!

Tjejer vs killar


Som nörd behandlas du alltid olika på nätet beroende på vilket kön du har. Dett har jag då mycket erfarenhet av. Ibland positivt ibland negativt. Dett är något jag definitivt kommer skriva om fler gånger. Ska bara skriva ner några snabba saker nu, utvecklar punkteerna sedan i kommande inlägg då jag har tid. Med denna lista syftar jag mest som tjej som spelar, inte msn och liknande. Fast behandligen på msn stämmer också in på några punkter, ni märker.

Tjejer som spelar:
+ Du är unik och cool när du spelar, inte töntig
+ Mycket lättar att få kontakt med människor (tjejer tkr det är kul med en likasinnad och killar tkr det är coolt med en tjej)
+ Du kan få hjälp och snälla ord mycket lättare
+ Om man är sugen på sådant, lätt att ragga upp någon
+ Du får det lättare att förstå och sympatisera med andra killar som övriga tjejer inte förstår sig på.
- Du kan anses som konstig av andra tjejer
- Många killar kan stöta på dig trots att du inte alls vill det
- Du kan bli som en maskot, kul att ha med men anses inte kunna något utan är bara som ett sött tillbehör
- Man blir specialbehandlad även fast man inte vill
- Killar antar att du itne kan något och förklarar allt överdrivet tydligt

Tetris är beroendeframkallande så in i h*lvete


Ja rubriken säger väll allt? 

Jag fixade tetris till mobilen och sen dess har det underhållit mig under tråkiga bussresor, tågresor, raster och lektioner. kort sagt all ledig tid då det inte finns något roligare att göra. Numera  blir jag ÅKSJUK vilket jag aldrig under hela mitt liv blivit, jag brukar kunna sitta och läsa i bilen! Tetris har skadat mig ordentligt är jag rädd... Eller så är det bara på dom högre nivåerna när det går snabbt som jag blir illamående, men det är iaf inte kul. 

å engelska lektionen kom jag på mig själv med att sittta och tänka ut möjliga tetris scenarion i huvudet. Jag vet att jag har gjort det många gånger förr men har aldrig lagt märke till det riktigt. Varenda ledig stund i mitt huvud när jag inet har bättre tankar spelar jag alltså tetris med mig själv. När jag berättade detta för dom andra vid bordet sa Alice "Det gör jag också! Sitter liksom och tänker, den där biten skulle passa perfekt där!" Medan hon gör grimaser och gestikulerar med händerna. Jag är alltså inte ensam om denna extremt nördiga och udda vana.

tetris måste nog vara det bästa spelet genom tiderna, en riktig klassiker som nästan alla gillar!

Nationella med nördinfluens

Nu har jag gjort klart samtliga Nationella prov i Engelska A. Det gick väll helt okej. Det som gick bäst och som vbar roligast varfaktiskt skrivdelen, den del jag annars brukar gruva mig över och spy på. Ämnet var datorer! Hur dom påverkar mig själv som individ eller samhället. Jag valde då individperspektivet och vips så hade jag skrivit slut på alla sidor och var en av dom första att lämna klassrummet. Var ju lätt som en plätt!

Jag har under en stor del av mitt liv suttit vid datorn och klart som fan att det påverkar mkig. Som liten var jag hemma och sjuk mkt, då underhöll datorn mig. Det pirrade riktigt i magen när jag var ensam hemma och kunde utforska  datorn i lugn och ro. Har fortfarande kvar det första mailet jag skickade. sitter i en plastficka i en pärm med andra viktiga papper ;)

RSS 2.0