Tangentbord+naglar

Jag vet inte hur många gånger jag har läst/hört diverse tjejer klaga på att det inte går att använda ett tangentbord om man har långa naglar. Detta anser jag då vara helt felaktigt!

Inte sjutton skriver man med fingerspetsarna? Jag anser själv att jag har rätt långa naglar (utom pekfingrarna då men det är endaast av praktiska skäl, jag skulle ändå bara ha av den nageln...) Jag har aldrig haft något som helst roblem med att skriva! Man lägger ju ändå händerna längs med tangentbordet, inte attackerar man det uppifrån!

Anledningen till att jag oftast har kortare pekfingernaglar är för att annars är det omöjligt att tex ta läppglans ur en burk, öppna andra små saker med naglarna (dom går bara av om man försöker använda riktigt långa naglar) och sen självklart; så aty jag inte ska riva mig själv lika ofta!!

(ber om ursäkt för den kassa kvalitén men fotade med web cam...)

Kan man lita på tjejer som kan datorer?



Jag satt och tänkte på detta så koncentrerat att jag nästan missade bussen! 
Om en tjej som ser ut som hon på bilden kom hem till dig för att hjälpa dig med dina datorproblem, nätvärket whatever! Skulle du klara av att lita på henne? Jag skulle själv ha svårt för att låta en tjej fixa min dator, känns som att killar är mer kunniga inom sådant (även om detta då itne är fallet...). Det är bara en känsla! 

Om tom jag tvivlar på att tjejer klarar sånt vad gör då inte männen? jag tvivlar på att dom klarar att visa sig underlägsna en tjej när det kommer till teknik och datorer! Det finns för få tjejer inom it-  det är ett som är säkert! Men kjommer det nånsin kunna ändras? Visst dom säger att dom söker fler tjejer inom it-arbetsmarknaden men skulle företag verkligen anlita en tjej? Det här är en fråga som jag nog kommer behöva tänka länge på...

Dagens I-landsproblem


Jag lider av beslutsångest. En överdos av valmöjligheter inför kursvalet!
Kanske inte verkar som en big deal emn det är det... jag måste ju välja något men finns så många bra alternativ! Varje kurs har sin fördel... Väljer jag databashantering tex kan jag ha mycket nytta av det senare om jag vill söka jobb direkt efter gymnasiet. Väljer jag istället programmering A+B får jag 0,25 meritpoäng (nästan ingenting men men...) och bra kunskap till kth eller liknande om jag nu väljer att plugga vidare. Programmerare finns det allt för mågna av ute på arbetsmarknaden men det är nyttigt att kunna vad du än tänker jobba med. Databashantering innehåller också lite programmering men det går ju itne att avgöra såhär på förhand vad som passar mig bäst.

Allt detta blir väldigt jobbigt för mig trots att jag förmodligen var en av dom ettor som bestämde sig allra tidigast om kurser. Jag vet vad jag vill men det är såna små val som stökar till det för mig... På somrarna kan det ta en halvtimme för mig att välja glass trots att jag redan har begränsat det till ca tre olika alternativ. När vi ska köpa chips i insjön kan vi stå där minst lika länge trots att vi inte är ett dugg kräsna. Vi gillar allt men vet itne vad vi är sugna på...

Ironi på hög nivå.

Samtliga personer här hemma i huset är med i svenska naturskyddsföreningen. 
En förening som värnar om vår natur och vårt djurliv. Dom vill naturligtvis stoppa skövlandet av dom svenska skogarna m.m. Ändå skickar dom ut exakt samma informationsbrev (ett antal sidor långt) via posten till alla oss istället för att skicka bara ett till hela familjen eller tex maila. 

Vem är miljövänlig nu då om inte ens naturskyddföreningen klarar att spara på våra resurser?

Onödiga prylar.

Precis som många andra människor gillaqr jag prylar. Köper saker med anledningen "men den var så rolig"  trots att jag vet att jag inte kommer använda den. Jag blir glad av att veta att den bara finns där. Tröjor med nördiga tryck är det absolut bästa som finns. Får jag syn på en på internet kliar det riktigt i fingrarna, jag vill bara klicka hem den! Dock är det ofta 18-årsgräns som stoppar mig, går inte alltid att övertyga mina föräldrar att jag behöver ytterligare en... Ser jag något i en butik IRL har jag ingen chans att motstå den.

Jag älskar prylar men samtidigt ogillar jag verkligen onödiga saker. Jag tål itne onödiga kökstillbehör tex. Jag blir sur på tillverkaren för att den lurar av pengar från så många korkade köpare. Allt som inte är roligt har jag inget till övers för. 
Bilden nedan föreställer en äppelklyvare, en sån sak som jag blir irriterad på... Dock är det itne det värsta jag sett men ändå illa.



Tio tecken på att du är nörd.


Sladdmärken på morgonen<3

1. Du delar säng med diverse sladdar och hårda grejer och störs inte av det.
2. Du använder dina pengar till din stora passion - tekniska prylar. 
3. Du krossar på World of Warcraft men du tycker att Wii är för loosers. 
4. Du har ett antal tröjor med text/bilder från datorer eller spel, dvs ingen annan än liksinnnade nördar förstår det roliga med dom.
5. Du har skapat starkare vänskapsband online än vad du gjort irl. 
6. Så fort du inte får sitta vid datorn spenderar du din tid med att tänka på vad du skulle göra om du satt vid den. 
7. Ditt humör styrs av hur det för tillfället går i spelet du kör.
8. Du har svårt att känna hunger, törst eller trötthet när du har en skärm framför dig.
9. Alla dina släktingar litar på att du ska fixa deras hemdatorer. 
10. Du har flera gånger närvarat på LAN och IRL möten med kompisar från spel.

Gymnasiestress och öppet hus.

Dagens skoltimme avklarad! Precis som varje år anordnar de flesta gymnasium runt om i landet öppet hus dom här veckorna. Skolorna är smockade med elever, föräldrar, förvirrade gamla mor-/far-föräldrar och så klart dom stressade niorna! Det närmar sig gymnasieval och som vanligt har hälften av alla nior inte en aning om vad dom ska gå.

Jag är en noggrann människa och måste allitd planera allt i tid (dock så blir sällan allt gjort i tid men jag börjar iaf tänka i tid), fast även för mig var gymnasivalet inte helt självklart. Dom två linjer jag velade mellan var natur med inriktningen matte&data eller teknik form&design. Det blev till slut teknik för jag kände att jag slapp läsa massa tråkiga och onödiga ämnen men ändå fick in allt för att kunna plugga vidare. Jag har inte ångrat mitt val  av linje, men inriktningen är en annan sak...  Jag är impulsiv och förändras hela tiden. Att läsa om datorer kändes som något omöjligt för ett år sen, inte kunde väll jag lära mig sådana tekniska saker? Nu ska jag läsa datorteknik om ett halvår.... Spännande värre!





Åh juste! Jag har fått över min  brorsa till "the dark side"! Han hade ingen koll alls på vad han skulle välja men efter lite rundvisning på teknikavdelning är han helt hooked! CAD var det han fastnade för (och han slipper även  läsa C-språk vbilket vi båda avskyr), han är redan jättesugen på att börja men stackarn måste nog vänta något år...

Etanol, släng dig i väggen!


Detta är enligt mig sånt som man bör satsa forskningspengar på! Jag vet att det redan görs jättemycket forskning om nya miljövänliga bränslen och liknande. Magnetism och induktion verkar enligt mig som något man borde kunna utveckla. Magneter drar iaf inte på jordens icke förnybara resurser. 

Jag tycker att man borde satsa mer på tågen som utan tvekan är dom mest miljövänliga fordon som finns just nu. Kan man inte bygga ut järnvägsnäten och sätta in fler tåg? Jag håller med om att det är jättetrist att behöva åka kommunalt men om man bara fick hit lite höghastighetståg och så skulle det löna sig! Om tågen bara gick snabbare än bilarna skulle nog många byta färdmedel. Sen kan dom ju gärna sänka priserna också men det är en annan femma.

Jag hittade iaf bilden och allt i en artikel på ny tekniks sida(min dator har lite problem med flash och safari tillsammans så får göra såhär http://www.nyteknik.se/nyheter/fordon_motor/jarnvag/article497139.ece ). Tyskland ligger alltid långt fram ninom tågindustrin verkar det som...



Teknik vs Natur

Jag känner att jag har världens härligaste människor i min klass! 
Vi flummar runt varje dag i korridorerna och lämnar ett hav med chockade och gapande personer bakom oss. Nej nu överdrev jag lite men nog kan man höra dom prata när man har gått förbi och inte tror att man hör pga vår ljudliga sång. "Hur orkar dom flumma så!? Alltså jag har aldrig sett någon så i skolan!". Nog för att det nog finns härliga människor på dom andra linjerna också men vi tar då priset! 

Förra perioden hade vi engelska med några naturare och samma naturare har vi nu bild med. Detta har lett till väldigt bra kontakt mellan oss, vi kommer fortsätta med engelskan nästa period också. Ett ständigt skämt är när vi ska driva med varandra. Det hela börjar med smkå gliringar som naturbarn, "Men ni går ju teknik såklart ni får färre mvg än oss!" och liknande. Det härligaste är att alla är med på det, i vår grupp återkommer ständigt dessa kommentarer:

"Ni är ju bara Tekniska fel hela bunten!!"

"Men tekniska fel går nästan alltid att laga, värre är det med naturkatastrofer som du. Då är det allt kört!"


Vi vet, vår humor ligger långt under samhällselevernas övermogna nivå. Det är sanningen. När alla börjar gymnasiet ska dom plötsligt vara så mogna. 

Vi teknikare håller hårt i våra barnsliga sidor och planerar inte att släppa dom innan vi har gått ut!

Början på min tid som bloggare.

Första inlägget som åker ut nu! Jag skriver detta mest för att klargöra för mig själv vad jag har den här bloggen till. Jag älskar struktur och jobbar som bäst när jag får ha mina älskade punkter så det kommer det bli mycket av.

  • För att få ordning i min hjärna. Jag är en impulsiv människa vilket skapar mycket idéer. Oftast är dessa idéer helt sjuka men för tillfället känns dom så rätt! Ibland händer det dock att dom förblir rätt och därför vill jag gärna kunna skriva ner dom. Jag vill kunna skriva av mig och tömma min hjärna på onödig information som surrar runt!
  • För att komma ihåg bra saker. Mitt minne är inte det bästa men min hjärna slutar aldrig att producera tankar. Jag vill kunna blicka tillbaka i bloggen och se bra saker, idéer och liknande som jag kan ha användning av!
  • För att kunna följa min egen utveckling. Jaq har precis börjat på gymnasiet så det är nu den roliga utbildningen börjar. Visst jag har tjuvstartat lite men det är ändå nu som jag börjar med dom kurser jag själv väljer. Det är mitt första steg mot något slags yrke och detta formar förhoppnignsvis också min framtid.
  • Kunna släppa ut min nördiga sida. Jag har som två personligheter. Hemma är jag nörden, i skolan och med kompisarna är jag en helt vanlig tjej som kan normalmycket om datorer men ingen vet riktigt om jag gillar dom eller bara kan lite om dom...
  • Kunna lägga ut roliga nya prylar och länkar jag hittar. Hittills har det bara kännts meningslöst att kolla på nya teknikprylar så jag ändå inte skulle göra ngt med alla coola saker jag hittat på nätet, kanske visat för en kompis som itne alls kunde se det roliga och häftiga.
  • Kolla lite mer på hur det är att vara tjej på väg mot ett mansdominerat yrke och utbildning. Jag tycker det är häftigt med tjejer som vågar gå sin egen väg och att våga lära sig om datorer och liknande är inte vanligt. Det finns allt för många killar inom IT jämfört med tjejerna. Skulle vara kul med ändring, tycker tjejer borde upppmärkssammas mer.


Jag tror detta var allt, det är nu mitt bloggande börjar!

RSS 2.0