Windows vs Mac

Det ständiga OS-kriget utan slut... Linux är ju i en klass för sig eftersom det har en helt annan uppbyggnad. Inget ont mot linux men det används mest av erfarna satoranvändare som vet vad dom pysslar med, dvs nördar... Om min mamma helt plötsligt bestämde sig för att köra med linux skulle jag tappa hakan av förvåning. Sånt händer liksom inte.
Iaf här har ni en liten rolig video gjorde endast med felmeddelanden från windows xp! Upladdaren säger att han valde xp för ingen annan hade lika många felmeddelanden ;D Det stämmer nog men jag tycker fortfarande windows känns lättast att använda, alla spel och program är ju anpassade efter det. Windows är liksom "standarden". Well well, finns positiva och negativa sidor med alla OS (:


Ny uppfinning någon?

Jag är på gränsen till panik... Håller på och hetspackar inför gotlandsresa och upptäcker att min jacka är totalt BORTA! Jag har ingen aning om var den rymt för jag är helt säker på att jag haft med den hem dom få gånger jag använt den. Det har ju varit så varmt att det räckt med tjocktröja även på kvällarna. Minna bara att jag använt jackan tre gånger och varenda en minns jag att jag släpat den från bussen hem så var sjutton är den!?

VARFÖR finns det inte som små sändare som man kan fästa vid alla sin aviktiga saker och sedan se dom på en GPS? eller typ klicka på en knapp så piper saken. Som man har med trådlösa telefoner i hemmet, man kan trycka på en knapp på laddningstationen så börjar telefonen pipa. Då kan man lokalisera den via ljudet.

Jag skulle behöva fästa en sån sändare vid mina jackor, min mobil, min ipod, mina nycklar, mitt busskort och mitt bankomatkort tex. SNÄLLA NÅGON UPPFINN DET!

Teknik är till för alla!

Jag som tjej har flera gånger fått uppleva känslan av att jag inte borde hålla på med datorer och sånt. Mina råd skulle aldrig tas seriöst av en kille. Det känns fel att bli nedvärderad pga kön. Sen finns det så klart några killar som blir glad av råd men det är killar som själva inte har en susning om hur man startar en dator typ.
Har även fått höra flera gånger "HAHA kolla den där tanten där framme! Hon har en IPHONE!" och sen har man fått höra ett antal taskiga kommentarer i stil med "vet hon ens hur man använder pekpinnen?" och liknande. Bara för att man är gammal ska man väll inte leva i en grotta i skogen!?
Denna tekniska mobbning och alla kommentarer får en ibland att känna att man inte hör hemma där och att man gör allt fel. Man blir avskräckt när folk kommer och säger något i stil med "vet du inte hur man gör? HAHA! Jag hjälper dig..." och sen gör personen allt åt en. Numera så fort någon säger något sånt säger jag direkt "Nej lär mig!". Oftast lyckas man faktiskt få seriös hjälp men ibland finns det idioter som förklarar allt jättesnabbt och är ironiska med det mesta "ja du kommer ju ändå inte minnas något av det här..."
ag tänker inte ge upp för det. När min farmor/mormor ber om hjälp med sina mobiler finns alltid hela familjen där ivriga att få förklara för dom. Bara för att man inte vet något för tillfället betyder det inte att man inte kan lära sig!
Ingen föds till proffs direkt.

Niklas Zennström

Vet ni vem det är?

Han var iaf målet för vår frukostdiskussion i familjen, inte ofta vi alla äter frukost samtidigt men idag gjorde vi det.
Allt började med att min mor såg att Mikael Persbrandt hade köpt sig en lyxvilla på gotland som sommarhus. Efter ett par minuters snack om det droppade min far kommentaren "Men det är ju inget emot Niklas Zennström som köpte en hel ö!". Niklas hade alltså köpt en ö med en kursgård och allt på och sedan rivit kursgården för att själv kunna bygga sig ett lyxhus, kursgården var ju till salu från början så själva rivandet av den ser jag inget fel med. Ingen annan kunde dock komma på vem tusan den där rika Niklas var. Till slut ställde mamma frågan som vi alla satt och tryckte på

"Eh... Vem är Niklas Zennström?"
"VET NI INTE DET! Han är ju skypes grundare! Han finns ju med i tidiningen varje dag!"
"Jo i dina tekniktidningar kanske men inte i DN som är allt vi får här hemma... Du får böja ta hem lite av det du läser på jobbet!"

Jag tycker vi ska vara stolta över lilla sverige, skype och spotify är ju bara två exempel på vad svenskar har åstakommit :)

Confessions

Jag måste verkligen sluta med mina nördkläderinlägg men det är så fint! Jag kan inte hålla mig borta verkligen, känner sann lycka när jag ser dom i affärerna... Hittar jag ingen ball tjocktröja snart komme jag köpa en star wars hoodie från hm >: det går utför mina kära vänner, det går utför...
Iaf, jag hatar strumpor. så där sa jag det!
Går alltid runt barfota hemma och använder högklackat/ballerinaskor som inte kräver strumpor. Nu börjar det dock gå mot kallare tider och då jag är en frussen jäkel tvingas även jag ta på mig andra skor ibland och då åker strumporna på för ett tag... Ska jag ha strumpor på ska dom bannemig vara lika fina som dom på bilden!

Last FM

De flesta av er har antagligen redan hört talas om den men jag vill bara hylla den lite extra.
Last FM är en sida som registrerar vilka låtar du lyssnar på och sedan kan du gå tillbkaa och kolla vilken artist eller låt som du lyssnar mest ¨på tex. Sen kan du finna andra användare med liknande musiksmak och även få tips på band som liknar dom du lyssnar på. Allt är helt gratis ofc och väldigt lättanvänt. Jätteroligt att hitta nya band som man inte hört förut men som rockar rumpan av alla :D

IRONMAN!

Här ser ni mitt senaste tillskott i klädbyrån, en superfin Ironman tröja från HM barnavdelning för killar. När jag steg in där steg jag in i paradiset! Dom har ju hur mkt snygga tröjor som helst! Flera stycken med star wars(stod länge och dreglade över en rosa yoda-tröja och en snyggt mörkgrå med rymdskepp), dom hade en annan gul med en serieruta på som jag tänkte köpa först men den lila ironman fick det bli. Superhjälte och rymden i ett,  dessutom snygg färg på både tryck och tröja, kan det bli bättre!?
Tror inte det! Jag är fortfarande i extas... Nu måste jag snart sluta med inlägg om nördkläder innan det här blir en geek-modeblogg, det skulle ju vara riktigt illa... Skäms felicia skäms...

Glasögon= nörd?

Jag är vanligtvis en linsbärare men nu har farbror doktorn cuttat upp mitt öga så jag tvingas leva i brillor eller se lite suddigt, jag växlar lite. Dör ju inte av att inte se skarpa träd på långt håll direkt...
Men nu till ämnet. Är glasögon verkligen nördigt? har fått flera kommentarer i klass med "vad smart du ser ut nu!" Hur man ska tolka dom vet jag inte ;)
Själv tycker jag det kan vara lite snyggt med ett par coola glasögon, trivs rätt bra med mina. Dom matchar även tröjan jag har på mig på bilden. Måste fota tröjan snart, älskar trycket... Köpt på JC förresten! Varför finns alltid alla coola kläder på killavdelningen? Unfair...
Nu spårade jag igen , skyller det på sömnbristen (y)

"nämn två processortillverkare"

Detta trodde jag var basic knowledge, AMD och Intel är THE ones! ALLA som nånsin köpt en dator bör veta detta! Ändå höll jag på att kissa på mig av skratt när en kille i min klass helt seriöst svarar "Sony och IBM". Jag är i chock. Jag tog upp det i korridoren för att mobba honom lite på skämt. Sen frågar jag några fler som går förbi om dom kan säga två "ehh... ehh... ge dig! man måste inte kunna sånt!" "intel och ehh.. asså jag minns inte!".
INGEN VISSTE!
Det är skrämmande dålig allmänbildning hos teknikarna i skolan alltså... dom måste verkligen sitta med näsorna klistrade framför skärmen och spela wow hela dagarna eller någotö. vad jag inte förstår är dock hur dom kunnat få sina speldatorer utan att nånsin reflektera över processorn i dom?
Tål att klura på!

RSS 2.0