Duscha lite mer space:at


Nu kan du ta en dusch under ljuset från led lampor. Det värmekänsliga duschmunstycket byter färg efter värmen på vattnet. Inga mer chansningar är nödvändiga, du kan med den säkert veta när det är riskfritt att kliva in i duschen utan att drabbas av köldskador. Jag skulle itne banga. dock skulle jag nog välja att ducha med släckta lampor i badrummet om jag hade en sån här! 

Är inte mycket för blinkade lampor och en massa färger, trivs bra med gråskalan och någon färggrann detalj till. Denn ahr dock ett syfte.  Själv skulle jag hellre ha någon liten  prick som visade hur varmt vattnet var istället. Den finns iaf att köpa på medagadgets hemsida.

my favourite <3


Felicia langar fjortispic med skitig spegel. Tyckte bara att världen förtjänar att se min favorittröja.

En jättesöt t-shirt från red label(tror jag), köpt på carlings iaf. Ett träd med små ugglor i och lite fåglar och fjärilar runt om. älskar motivet och modellen! den sitter perfket! sådär härligt lång och slapp i ärmarna ändå, love it!

dags för shopping?



Jag är totally in love med dom här nördiga tröjorna <3 finns jättemånga härliga nördiga tröjor!

Visst jag är kanskeninte den som bryr mig allra mest om vad jag har på mig men va fan dessa är helt oemotståndliga! Jag älskar tröjor med roliga tryck på. Finns också flera olika där det står "Body made by" och sen en bild på en tv-spelskontroll eller en dator tex. Jag ska så shoppa loss så fort jag varit duktig nog att förtjäna det. Borde leta efter extrajobb också.Och lära mig flash... Och skriva klart min svenskauppgift istället för att skriva här...

IPRED

Snart är den här! Kommer det att hjälpa eller ej? 

Det råder många delade åsikter om detta. Lagen avskräcker säkerligen ett stort antal nerladdare tillfälligt men i längden tror jag inte att det hjälper. Dom har knappast råd att satsa så mycket resurser på att ta fast varje liten tio-åring som vill se den nya james bond filmen. Dessutom funkar det väll itne om man inte är medlem på sidan? Om du tex går in på thepiratebay och tankar ner men sen stänger av utan att ladda upp?

En sak som är säker att i helgen tankas det för fullt! Finns en lite rolig artikel i ny teknik om det här... Läs gärna responsen på artikeln med diskussionerna bland nerladdarna :)

Är ni precis som jag inte jätteinsatta i ipred så finns det lite information här. Efter vad jag har läst och vet så går det här ut på att dom spårar UPPLADDARES ip-adress först och främst. Vi som vanliga svenssons skulle förmodligen itne åka fast. Dessutom får man varning innan fallet går till domstol och så. 

Header...

Jag vet att min nuvarande suger appung men jag har verkligen lessnat totalt påphooshop för tillfället (tillfälligt!!). Jag har ingen idé på vad jag kan göra men har iaf en favoritheader hos storbloggarna och det är Nevnariens. Jag orkar bara inte sätta mig ner och göra något seriöst just nu så det så... Funderar dock lite kring en idé med mouseover. Först när den är vanlig ser headern ut som vilken annan blogg som helst men sen när man drar musen över så poff kommer mina nördiga sida fram ;) 

Nej det här tål att tänkas på...

"Tjejfilmer"


Hur mkt jag än älskar min nördiga sida måste jag erkänna att dessa "tjejfilmer" får mig  att skratta en hel del! Till skillnad från andra tjejer blir jag dock uttråkad när det är sega långa scener och massa känslor och blaha blaha.... Hoppa till lite action istället! Är det en komedi ska man tamejfan skratta nästan oavbrutet! Bort med dom sorgliga scenerna man vet att dom ändå alltid får varann i slutet.

Annars var det här en rätt bra film. Fick dock lite skuldkänslor över min egen kropp för dom sprang hela tiden. Tjejn skulle vara med i ett marathon och sprnag varje dag. Vill också vara så smal och snygg och vid god kondition-JÄVLA FEBERHELVETE!

Guitar hero

Är inte det den ultimata stämningshöjaren? 

Lite gitarrnördande framför en stor tv-skärm får alltid igång feststämningen! Man kan inte låta bli att ryckas med i låtarna man känner igen och alla har vi någonstans inom oss en tävlingsinstinkt. Man vill klara det där solot eller sätta dom där noterna som leder till starpower. Man kan tävla två och två om man är lite blyg och inte vill rocka själv. 

Nej alla gillar guitar hero, tjejer som killar. Nördar som sofistikerat fint folk. Den blyge som sitter längst bak i i en hörna eller  pajasen. Nyktra eller fulla. 

Guitar hero skapar fest, punkt slut!

Jag sitter här och tänker på tiden som wowspelare....


WoW...

Jag saknar det aaaaah!!!!!! Ge mig :( villvillvilll..... Btw skippa introt hoppa till sången. Orginal: bloodhound gang - the bad touch


Kan det bli nördigare?


Jag tror jag har funnit min bröllopstårta haha! Har ju en sån där fast blå... I NT showen på vår skola (NT står för natur och teknik) så skämtar dom om hela skolan dansar och underhåller helt enkelt. dom hade bland annat en filmsnutt på hur folk på dom olika linjerna tillbringade sina lediga studiedagar. Teknikaren satt och knappade in 101010101010101010101010101010101 på sin miniräknare och sen visade dom ett klipp på hur lång tid det tog att blädddra igenom allt med en maffig sagan om ringen musik till! Jag kunde inte hålla mig för skratt för det var så löjligt många ettor och nollor :')

Mac släng dig i väggen


Nu finns det snart en ny liten sak att ha på bordet rapporterar ny teknik i den här artikeln... Världens minsta bordsdator! Det där med minsta kan förstås diskuteras! Eller snarare vad som räknas som en dator... Men nu skippar vi den diskussionen och kollar lite mer på datorn istället. Den har precis som många andra minidatorer intels atomprocessor i sig (som jag nämnde lite snabbt i det här inlägget). 

Den är helt utan fläkt, väldigt lockande för mig... Storleken är inte riktigt bestämd det beror på vilka delar man vill ha i den. Man kan få 160 gig hårddisk, dvs lika mkt som i min 15" hp. Själv blir jag jäkligt imponerad av sånt! Priset var inte överdrivet farligt heller för en så cool pryl. Max 3200 säger dom. Man kan välja mellan windows och linux som operativsystem.

Den här datorn skapar precis som andra små, söta, coola prylar (t ex asus eee) ett sån där "måste-ha"-känsla. Jag vill ha den bara för att kunna äga den. Skulle inte använda den, endast om jag inte hade någon annan dator att använda. Nej själv har jag mycket hellre en sån här i finhyllan än alla dyrbara vaser i världen.

Nördhumor...


Är det bara jag som finner sånt här roande? har sett den hur många gånger som helst och skrattar än... Krävs dock inte mkt för att få mig att skratta men men :')

HP Dv5


Det här är då min dator... 15" skärm just för att jag vill att den ska vara en bärbar. med 17" är den genast mkt mer osmidig att bära med sig. 15" är lagom. det blir en ganska stor väska men skärmen är ändå tillräckligt stor för att du itne ska bli störd när du håller på med ps tex. Jag älskar skärmen. Jättebra upplösning och mysket ljusare än många andra bärbara. Designen är också jättefin. Baksidan är blankt svat med en hp-logga som lyser blått i ena hörnet när den är påslagen.Tangentbordet är skönt och knapparna är "blanka" som jag gillar dom.

En sak jag inte gillar är dock processorn, eller snarare fläktarna! Den låter som tusan och blir varm på ett litet kick. Aldrig hört en ljudligare laptop om jag ska vara ärlig. Brummar värre än en björn. Bränns när man har den i knät om man inte har underlag och händerna blir också varna pga att t-bordet hettas upp. Hela rummet värms upp om man har den på i ngn timme!

Somliga går med trasiga skor...

Men strumpor för 2papp har somliga minsann råd med! Mina föräldrar fyller år snart och vi hade lite middag med släkten och så. Då fick dom båda två nya tjocka strumpor från seger speciellt designade för slalomåkning. Dom täcker hekla vaden/smalbenet och ska andas så där bra som alla svindyra sportstrumpor. Jag vet själv att det är stor skillnad mellan riktiga sportstrumpor för typ 300 spänn paret och inter sports 10 pack för 20 spänn. Nu överdriver jag klanske lite med priserna men det är skillnad. Jag har ett par favvostrumpor. Några dyra jäklar som jag dock fick gratis då jag köpte dyra löparskor och strumporna följde med. Dom används så fort dom är nytvättade!

Nu publicerade ny teknik någon gång i mars en artikel om segers nya lyxstrumpor. Man kan kombinera dom olika delarna av strumpan efter hurdana fötter man har. scvettas man mycket har man delar som är extra bra mot fukt, fryser du om tårna kan du skappa ullhätta längst fram. Detta låter enligt mig rätt smart men 2 tusen spänn för ett par strumpor? Det låter helt insane, skulle hellre ta en till mobil då. Hur sköna dom där strumporna än är slår jag vad om att du kan få lika sköna för 300 kr. Jag gillar upplägget. Dock är ju dom här strumporna till för elitlöpare så jag är då inte den tilltänkta målgruppen. Sen säger dom att precis som med skor ska man byta en gång per år om man använder dom ofta. Om jag köpte ettt par strumpor för det priset skulle jag nog vilja ha dom på tills jag dog...

Pw

Kom att tänka på det här med lösenord när jag läste den här artikeln i DN. Min pappa är aktiv inom Rotari och då bjuder dom in olika intressanta personer som får tala på deras möten. Även dom själva får ta fram en presentation av dom själva när dom blir medlemmar. Anyhow, dom snackade iaf om lösenord och hur stor skillnad det är mellan 6 och tio bokstäver. Allt under 7 kan man knäcka på ett litet kick med rätt verktyg. Så fort du börjar komma upp i över 10 tecken snackar vi timmar! Det är stor skilland och det har jag alltid i minnet när jag väljer lösenord till tex msn eller skolan. Andra ställen som tex ngn värdelös liten spelsite struntar jag i om dom kan knäcka mitt lösenord. Men iaf, vill ni köra säkert: 

  1. Satsa på ett pw med över 10 tecken
  2. Blanda stora och små bokstäver
  3. lägg gärna in några siffror
  4. Ta något som du själv har speciella minnen med så att du inte glömmer bort det, men något som är helt oförståeligt för andra.

MÅSTE SES!

Kan inte sluta skratta åt det här klippet! Se baar vad man kan göra med lite led-lampor ;) Många tror att det är fake men då har man itne sett hur grymma vallningshundar kan vara! Jag ahr sett det mer än en gång.



Gotländska

Kalla mig pluggis men jag vet själv att det inte är sant... Jag sitter på en söndag och läser igenom fakta om gutniskan/gotländskan till en fördjupningsuppgift i SvA. Det är kul! Jag har hela mitt liv besökt gotland minst en gång per år och på så sätt lärt mig några ord. Nu har jag också kommit fram till att gutniskan låter lite som danskan. 

Har suttit och läst BIBELTEXTER högt för mig själv inne på mitt rum... Fast på gutniska då :)

Shit pomfrittes... Jag upptäckte just att slake är ett gotländskt ord, jag har alltid trott att det var ngt alla använde. Finns ju inget annat ord att ersätta det med... För er som inte vet säger man slake till all uppspolad tång och sjögräs som brukar ligga längs stränderna. Den brukar ligga och ruttna och stinka... 

"Nej vi går en bit till det är så mycket slake här" är en mening jag säger många gånger per år när vi letar efter den perfekta platsen på stranden.

Sugen...

När jag ser vad mkt roliga nördiga smycken det finns blir tom jag en smyckes-hatare sugen! Bara en enkel svart rem med din bokstav eller flera st tangenter på. Kan inte vara svårt att göra. bara att borra lite hål i plasten! 

Jag börjar också inse att mitt photoshopanvändande börjar gå överstyr. Bilen är gjord i photoshop för er som inte ser det direkt... Jag borde åka på solsemester! PÅ avvänjning från datorerna och komma tillbaka helt brun och fin innan alla andra,fast det är så inte jag... 

glömde...


Mitt minne är inte det bästa :) Glömde att lägga in bilden på min egna helt tvärmaxade väckarklocka höhö. Nej men cola är ALDRIG fel!:D

Upp och hoppa, solen lyser!

Hur segt det än är att gå upp kan jag inte låta bli att känna mig lite glad över solen som numera är en vanlig morgonsyn. Men omm  man nu ändå inte kommer upp ur sängen kanske dom här kan pigga upp lite?:)






En helikoptersnurra flyger iväg ut i rummet när väckarklockan ringer så du är tvungen att springa iväg för att hämta tillbaka den. Den slutar nämligen itne att ringa förrän helikoptern är tillbaka! Detta kan nog framkalla en hel del arga miner men man kommer säkert upp ur sängen! Bild lånad av teknikmagasinet.se där man även kan köpa själva klockan.







Ännu en klocka från Teknikmagasinet.se. Denna är då lite nördigare och visar tiden binärt med hjälp av led-lampor.  Jag skulle gärna ha en sån! Blått passar bra in i mitt rum också... behöver dock frika upp kunskaperna om det binära talsystemet lite innan. Har kunnat det och minns det svagt. Kan itne vara alltför svårt... Lite hjärngympa på morgonen är väll alltid bra!

Tandläkarskräck?

Nu ska tekniken hjälpa oss med bättre nyutbildade tandläkare. Själv skulle jag inte våga låta någon som pluggat i 20 år röra mina tänder, även om den läst allt som finns att läsa, om den ALDRIG gjort det tidigare. Trots utbildningen är den personen lika van som vi vid att borra i tänder, läskig tanke... Tänk dig att göra det första gången. Nu går det iaf att testa. Man har utvecklat en simulator som gör att det ser ut, och känns, som att man verkligen rotar runt i någons mun! Min pappa berättade om att en kille på kth gjorde något sånt i projektarbete men nu finns iaf  dom första maskinerna på Karolinska. Grymt häftigt att man kan göra sånt med hjälp av teknik. Läs artikeln på ny tekniks hemsida.



Extrapris på tandblekning när du besöker photoshop! Snabbt och smärtfritt. Inget kladd och du är klar på fem minuter, redo att gå ut och äta festa eller besöka bloggen...

Dags att sy?


Bilder lånade av crazietsgadgets.com och keetsa.com


Nu blir jag sugen på en ny väska haha! Nej men om någon råkar ha lite datordelaröver skulle jag inte banga... Hmm finns ju massor med kul man borde kunna göra! har några gamla cd-skivor också... Bara att samla på sig lite och sen låta kreativiteten flöda! Lite trist dock att jag vet att vi nyligen slängde TVÅ tangentbord!

Mitt skrivbord...


En viss person har varit och lekt med min dator och det märks... Att ha wc3 på skrivbordet är inget jag själv valt. Vent och Steam har jag inte heller installerat.... Och en av dom blurrade har inte funnits där förut. Jag gillar ett rent skrivbord, inte hur många ikoner som helst! 

Nemi är med oss!



Nemi: Tänk om vi inhte hade fötts just när vi föddes
Cyan: Ja

Cyan:Inte nog med att vi lever i ett av världens rikaste länder - tiderna har ju varit sämre förr

Cyan: För inte så länge sen fanns det ingen  jämnställdhet heller. Det var krig och elände. Vi har så mycket att vara glada för. Det var det du också tänkte på, va?

Nemi: Ja. Eller egentligen tänkte jag på att barn idag har mycket mer avancerat lego.

USB finger!

Ja som många säkert sett så kunde man i dagens metro läsa om mannen med USB-fingret. Det har även skrivits en artikel i DN. Den finska datornörden Jerry Jalava miste sitt finger i en motorcykelolycka och lät då tillverka en protes av silikon. I denna gummiprotes finns sedan ett usb minne. Han sätter på sig protesen och sen är det bara att lyfta en flik av det och plugga in den i datorn! 

Om jag miste en bit av mitt finger skulle jag inte banga på en sån alltså!:D

Lita aldrig på det ni ser ;)



Nu ser "lilla" Marilyn plötsligt fet ut :) Ja jag vet bakgrunden är skit men gjorde på fem min bara för att visa hur enkelt det är att förändra någons kroppsform. På bild alltså, i verkligheten är ju en annan femma... Där snackar vi månader *suck* Nä jag ska träna och bli snygg inför beach09!!! Har redan dragit ner på godiset. Nu saknar jag bara värmen, att träna inne blir man bara deppig av. Ute i solen och värmen ska det vara! Detta ska följas upp...

Intel atomprocessor

Jag fick igår äntligen klart för mig vad det egentligen är min käre far sysslar med. HAn har alltid jobbat med mikroelektronik, pluttiga delar inuti mobilen, chip, bluetooth och sånt. Nu Jobbar han som chef över ett lag som är lite unika för dom är så specialiserade att flera av dom faktiskt är bäst i världen på det dom gör. De Jobbar med sakerna som sänder ut radiosignaler i mobiler och datorer. T ex GPS, WLAN och bluetooth(som numera finns i nästan alla datorer som säljs).

Han avslöjade också att t ex Intel är deras kund. Intel har tidigare introducerat atomprocessorn som är en riktigt ball liten pryl(har inget med atomvapen att göra...). Det är Intel's allra minsta processor byggd för riktigt små datorer som t ex asus ee, mobiler m.m. Nu jobbar dom på ett projekt då dom ska slå ihop GPS, WLAN och bluetooth på ett enda chip. Klurigt värre...

Adobe hat.

Jag är arg arg arg på flash programmet som inte vill hittas någonstans på min dator. Efter drygt 40 min letandes efter program, avinstallering eller installering till adobe flash cs4 har jag inte hittat något alls. Jag har gett upp och bestämt mig för att lämna datorhelvetet. 

TACKA VET JAG BÖCKER I RIKTIGA LIVET! Dom springer inte iväg från nattduksbordet, dom finns alltid där för en när man behöver dom...

Webdesignen suger musten ur en, har inget som helst sug efter att pilla med photoshop längre, jag som ville fixa lite med bloggen och testa lite saker. inget känns roligt längre. Känner att detta är ett extremt moget raseriutbrottsinlägg.

Bajsapa!

RSS 2.0